Nu sunt adeptul lansetelor din fibra de sticla, pentru aplicatii cu naluci reactive mai mult decat medium-light, cel mult medium. La puteri mai mari devin deja greoaie, butucanoase si greu de manevrat. Am incercat sa ma obisnuiesc cu o lanseta de crankbait Lamiglas Fiberglas Crankin’ din fibra de sticla, dar relatia n-a fost una de durata. Prea greoaie, prea butucanoasa, prea bleaga… nu e pe gustul meu. Nu este cazul tuturor, este doar ceea ce prefer eu.

Dupa o padure de blankuri care mi-a trecut prin mana de-a lungul timpului, St.Croixuri, Phenix-uri, MHX-uri, Lamiglas-uri, Matagi-uri si altele, am gasit in sfarsit o gama care sa-mi placa cu adevarat, o gama pentru pescuitul cu voblere, crankbaituri si alte naluci care opun rezistenta mai mare la tractarea prin apa, si anume MHX blend Crank Bait. Aceste blankuri din grafit sunt realizate dintr-un amestec de fibre IM (intermediat Modulus), care permit crearea unor actiuni deosebite, care nu sunt realizabile la blankuri dintr-un singur tip de grafit sau fibra de sticla. Aceste modele, spre deosebire de blankurile din fibra de sticla sunt mult mai usoare si implicit mult mai subtiri si mai manevrabile.

Blankurile sunt permisive pe varf, cu o actiune si o curbura progresiva, Mod. Fast. Ideale pentru pescuitul cu naluci reactive precum voblere, oscilante, si rotative. Cel mai scurt blank din seria MHX-Blend este CB783-Blend, de 6’6 (1.98m), 8-14lb, 3/16-5/8 oz, cu cel mai lung de 8′.

Blankurile MHX-Blend sunt cu pana 35-40% mai usoare decat blankuri de puteri asemanatoare din fibra de sticla, ceea ce pentru mine este un aspect foarte important, mai ales atunci cand pescuiesc o zi intreaga sau mai multe zile inlantuit cu o lanseta construita pe un asemenea blank, in special daca aceasta lanseta este din gama medium heavy sau heavy. Mai important decat atat este ca blankurile mai puternice, comparate cu blankuri de puteri asemanatoare din fibra de sticla au o rezerva de putere mult mai bine definita, permitand un control mai eficient al pestilor in dril.

Pana acum am pescuit polii opusi ai acestei serii si anume MHX-CB841-Blend si MHX CB847-Blend. Cu MHX CB841-Blend am pescuit prima oara in Suedia la pastrav si mai apoi la avat pe Crisurile patriei, in timp ce CB847-Blend, cel mai puternic blank de 7′ din aceasta serie l-am gadit special pentru pescuitul stiucii cu naluci reactive de proportii mai mari. Cu toate acestea, CB847 a inceput sa-mi placa atat de mult incat am sa-l pun la treaba si la pescuitul pe rau cu voblere la salau, avat si sper ca somn.

CB847 Blend is my go to rod for cranking big stuff or deep diving crankbaits. I really love this one..

CB847 Blend este lanseta mea Nr1 pentru voblere mari si pentru voblere deep diver.

 

MHX-CB841Blend ideal pastravii suedezi si avatii romanesti

MHX-CB841Blend ideal pastravii suedezi si avatii romanesti

Mai jos regasiti cateva secvente din zilele Suedeze alaturi de cativa pastravi indigeni prinsi cu MHX CB841-Blend.