Chiar si piata produselor de Rodbuilding se misca inainte, cu din ce in ce mai multi care-si dau interesul pentru acest domeniu.

Am fost surprins placut sa gasesc foarte multi producatori, distribuitori din domeniu la umilul EFFTEX European. Spun umilul, pentru ca nu se poate compara nici pe departe cu ICAST sau OSAKA.

Aici am gasit producatori de produse din pluta, EVA, pluta portugheza de cea mai buna calitate, cu care voi lua cu siguranta legatura zilele urmatoare pentru cateva produse noi.

pluta floor grade1
Pluta floor grade, sapca din pluta

Domnu’ Loomis a fost si el prezent cu NFC si EDGE, semn ca-l intereseaza foarte mult si piata europeana. Aici am discutat cu Jon Bial, care mi-a aratat blankurile HM si cateva comparatii intre blankuri cu acelasi cod din gama IM si HM.

NFC HM

Scurta prezentare a blankurilor HM de la NFC

DSC04721

A.SAVA la NFC

A.SAVA - si Jon Bial

 

 

Cele de spinning pe care le-am vazut aici mi s-au parut cu varfuri prea finute… comparativ cu ceea ce sunt eu obisnuit, dar m-a asigurat ca inca se gasesc modele cu vechile actiuni cu care ne-am obisnuit de la Loomis. M-a convins sa-i trimit un e-mail cu cateva modele care-mi placeau de la vechiul G.Loomis si mi-a promis ca-mi va trimite modelele echivalente din gama actuala.

Tot aici am descoperit noile mandrine de la ALPS, care la prima vedere, atat din punct de vedere estetic cat si greutate par a fi peste cele cu care ne-am obisnuit de la Fuji. Din pacate este vorba de mandrinele de casting. Probabil ca in afara de gama skeleton vor aparea si noi modele de mandrine de spinning in viitorul foarte apropiat.

Mandrina Casting de la ALPS1

Produsele noi de la ALPS

Mandrina Casting de la ALPS

Foregripuri diverse la mandrinele de la ALPS

Mai multe mandrina de casting de la ALPS

Mandrina ALPS - culori demantiale

 

Inelele Microwave incearca sa se faca din ce in ce mai cunoscute. Am vazut explicatii „convingatoare”, dar comparatiile facute erau cu configuratii de inele care se utilizau acum 10 ani, deci pe mine inca nu m-au convins, iar in ceea ce priveste inelele made in SUA…intotdeauna am fost dezamagit de calitate, chiar si comparativ cu cele mai ieftine de la Fuji.

Inele Microwave

Am aflat ca in Europe, Polonia exista si un producator de blankuri si alte componente pentru rodbuilding, Fishing Art. M-am uitat printre modelele prezente, dar inca nu se ridica la standardele cu care ne-am obisnuit din SUA sau din Japonia, asa ca mai asteptam, chiar daca pot sa produca modele din Boron, Grafit sau Fibra de sticla.

Fishing Art Polonia2

Fishing Art Polonia

Parerea mea este ca nu sunt putine printre ale rodbuildingului, la un targ European, semn ca si piata Europeana de rodbuilding se matureaza incet incet!