M-am descotorosit de batranul Kistler Helium 2 LTX custom (prima serie realizata de Kistler), dupa multi ani si pesti din belsug. Recunosc… a fost lanseta la care am tinut cel mai mult din tot arsenalul meu. O lanseta foarte usoara, asemeni seriei K2, dar cu o oarecare mai mare rezerva de putere decat serie MH de la Phenix K2.

In fine, sa depasim momentul despartirii, si sa vedem cu ce-l inlocuim. Nu pot ramane fara o lanseta medium sau medium spre medium heavy. Asa ca din blankurile care-mi erau la-ndemana dupa vre-o 10-15 minute de joaca cu cateva de la MHX-uri High Modulus si niste UMBX-uri am ramas setat pe blankul de spinnerbait MHX-HM, si anume HM-SB812-MHX, 6’9″, intamplator aceeasi lungime ca si Kistlerul, 10-17lb, aceeasi putere ca si Kistlerul, dar cu o putere de aruncare de la 3/8oz. (10g) la 5/8oz (18g). Putin sub limita Kistlerului pe care l-am maritat. Are o actiune Extra Fast, dar parca mai multa rezerva de putere , chiar daca varful este ceva mai finut. Mai pe scurt imi place la prima vedere. Si asa Kistlerul il foloseam in mod deosebit pentru spinnerbaituri si topwater la stiuca in ultima vreme, deci ca si aplicatie se potriveste la fix MHX-ul ales.

De mult imi facea cu ochii EVA de camuflaj de la Matagi, asa ca … de ce sa nu incerc. Nu are ce sa nu iasa:). Inele SiC K guides: KWSG 10, KWSG 5.5, 9X KBSG5 si top MNST5-1.8mm. Mandrina clasica fuji ECS vopsita Gloss Black la Matagi, cu un foregrip, care pot sa spun ca din greseala mi s-a potrivit asa cum a iesit.

In rest! Vizionare placuta!