Ce este SOXY (mersi Sorin pentru inspiratia numelui)?
SOXY este viitoarea mea mulineta de casting pentru aplicatii light. Mai precis pentru pescuitul cleanului si pastravului de lac. Cat de eficienta va fi in acest pescuit voi afla, pentru ca nimeni nu se sinchiseste sa dea prea multe informatii despre capabilitatile echipamentului light de casting. Gandindu-ma la un echipament complet lanseta/mulineta. SOXY va fi un hibrid intre o Daiwa Sol si o Daiwa Pixy – corp de Daiwa Sol, tambur finesse, initial de la o Daiwa Pixy, si manivela de la o Daiwa Pixy, fara pretentii.

Din pacate nu am avut simtirea sa inregistrez procesul de vopsire al mulinetei. Singura mentiune pe care o am de facut, daca va apucati sa va sablati mulineta, pentru a o pregati de vopsit, este bine sa stiti cum se vopseste aluminiul, pentru ca este foarte pretentios.

Dupa vopsirea in negru mat a unor componente ale mulinetei, a ajuns in sfarsit manivela unei Daiwa Pixy, achizitionata la nesimtita valoare de 39$, o nimica toata, in comparatie cu o manivela de carbon, care depaseste 100$. Daca tot doriti sa stiti ce m-a determinat sa schimb manivela Daiwei Sol cu o manivela aproape identica de la o Daiwa Pixy… manivela de la Sol are knoburile fara rulmenti, si posibilitatea de a-i schimba, asa ca in timp, de la prea mult pescuit au inceput sa aiba un joc, care o face nepescuibila. Manivela de la Pixy poate fi echipata cu rulmenti, asa ca n-o sa mai am aceste neplaceri in viitor.
Knoburile de aluminiu anodizat le-am primit de la unul din expozantii de la targul de laFiera di Vicenza, Italia, anii trecuti, si era pacat sa nu-i folosesc la ceva, chiar si dupa atatia ani.
Dupa instalarea noii manivele, mulineta este daja mult mai fina la mulinat decat era cu vechea manoivela. Se pare ca fiecare rulment conteaza :).
Urmeaza, sper ca nu prea lunga astaptare a tamburului si a insertilor care sa-l faca sa se potriveasca la Daiwa Sol, si bineinteles schimbarea coloristicii a altor componente de pe lanseta pentru a fi intr-o armonie deplina de culori, pana atunci … suspans intins.